Logga In

Glömt dina uppgifter?

Registrera

Svintuna marknad

Lions Club Kolmården har alltsedan 1984 varje år anordnat Hantverks- och ”Knalle”-marknad vid Svintuna Kvarn i Kolmården.

På platsen där kvarnen är belägen har det malts mjöl ända sedan vikingatiden. Platsen är väldigt vackert belägen alldeles intill Bråvikens strand och inramas av både grönska och Svintunabäcken.
Svintunabäcken ger energi till Svintuna Kvarn som under marknadsdagarna är i full drift.

Marknaden besöks av mellan 6000 och 8000  besökare som kan välja och vraka bland de 60-tal hantverkare och knallar som visar sina hantverk och säljer sina produkter.

Variationerna på hantverk spänner över allt från miniatyrkonstverk, så små att man behöver lupp för att se detaljerna, silversmide och kermaik-och allehanda prydnadsföremål till borstar, brända mandlar och hemgjord enbärsdricka.